Suunniteltu maailmanpyörä on 16 metriä Linnanmäen pyörää korkeampi.
Havainnekuva: Helsingin kaupunki

Kaupunki valmistelee väliaikaisen maailmanpyörän sijoittamista Katajanokalle. Puretun Kanavaterminaalin tontti on tarkoitus vuokrata kahden ja puolen vuoden ajaksi maailmanpyörätoimintaa harjoittavalle yritykselle. Sen tavoitteena on avata lähes 300-paikkainen ja 50 metriä korkea maailmanpyörä vappuna.


Kaupungin kiinteistölautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan torstaina 21. helmikuuta. Tontti esitetään vuokrattavaksi United International Leisure AG:lle lokakuuhun 2015 saakka. Noin 50-metrinen laite on 16 metriä korkeampi kuin Linnanmäen maailmanpyörä ja siinä on 36 lämmitettävää gondolia, joihin kuhunkin mahtuu 8 matkustajaa. Maailmanpyörä on tarkoitus pitää toiminnassa ympäri vuoden.

Jos kiinteistölautakunta päättää vuokrata tontin, on vuokraajan vielä haettava sille rakennuslupa ja tehtävä yleissuunnitelma tontin käytöstä yhteistyössä kaupungin kanssa. Suunnitelman laatimisessa selvitetään tonttimaan sopivuus pyörän rakenteille ja painolle. Ennen rakentamista kaupunki tutkii lisäksi maaperän pilaantuneisuuden.

Lokakuuhun 2015 asti jatkuva vuokrasopimus tehdään vasta kun selvitykset on tehty ja laitteen pystyttämiselle on myönnetty rakennuslupa. Maailmanpyörä on mahdollista pystyttää paikalle lyhyessä ajassa, sillä se ei vaadi erillisiä perustuksia.

Lisää aiheesta
Kiinteistölautakunnan kokouksen esityslista 21.2.

http://www.amusement-rides.com/

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.