85-vuotias nainen katosi aamulla Tammelan keskusta. Poliisille asiasta ilmoitettiin puoli yhdeksän aikaan.

Poliisi aloitti etsinnät välittömästi katoamispaikan lähistöltä. Hämeenlinnasta paikalle tuli poliisi moottorikelkan kanssa. Moottorikelkalla ajanut poliisi löysi hoipertelevia jälkiä Pyhäjärven jäältä ja lähti niitä seuraamaan. Jäältä löytyi pipo ja hetken kuluttua housut. Noin puoli kahdentoista aikaan moottorikelkalla liikkunut poliisi löysi naisen uupuneena makaamasta hangesta. Nainen oli elossa ja hänet kuljetettiin sairaalaan.

Riisuuntuminen on yleistä kylmettymisessä, sillä hypotermiassa ihminen tuntee kuumuuden tunnetta ja alkaa riisua vaatteita. Kovin kauan nainen ei olisi selvinnyt enää hangessa elossa. Nainen oli ehtinyt kulkea sohjoisessa lumessa ja vetisellä jäällä, järven rantaa seuraten, noin neljän kilometrin matkan. Moottorikelkka osoittautui todella hyväksi poliisin kulkuvälineeksi, sillä sohjossa kävellen matka olisi voinut kestää liian kauan.

Paikalle oli hälytetty vapaaehtoisen pelastuspalvelun väkeä, jota ehti saapua toistakymmentä henkilöä. He eivät vielä ehtineet lähteä etsintöihin. Suuri kiitos kuitenkin, että saivat nopeasti paljon etsijöitä koottua.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.