Keisarinasema-niminen rakennus tuhoutui täysin tulipalossa Lappeenrannassa 19.1.2013.

Etelä-Karjalan poliisilaitos on saanut valmiiksi Keisarinaseman palonsyyntutkinnan. Poliisi suoritti tutkimuksia yhdessä Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen kanssa. Tutkinnassa on pystytty paikantamaan tulipalon syttymispaikka ja palon kulku. Tutkimusten perusteella palo on saanut alkunsa Keisarinsalin junaradan puoleisen sivun lattiarakenteiden sisältä.

Voimakasta paloa on edeltänyt lattiarakenteiden sisällä tapahtunut pitkäaikainen kyteminen. Palon etenemistä on edesauttanut tilan herkästi syttyvät materiaalit. Tästä johtuen palo on edennyt erittäin voimakkaasti läpi talon ja rakennuksen tuhoutumista ei ole pystytty estämään.

Poliisin teknisissä ja taktisissa tutkimuksissa ei ole tullut esille sellaisia seikkoja, joiden perusteella asiassa olisi syytä epäillä rikosta. Todennäköisimmäksi palon aiheuttajaksi jää lattiarakenteissa kulkeneiden sähköjohtojen vikaantuminen.

Poliisi haluaa kiittää kaikkia vihjeitä antaneita henkilöitä.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.