Metsähallituksen Luontokeskus Naavassa, Pyhällä, on hiihtolomakaudelle tarjolla monenlaisia tapahtumia. Välillä lennellään yläilmoissa, tiiraillaan luontoa linssin läpi, samoillaan kansallispuistoissa ja käytetyimmät kulkupelimme eli jalatkin huomioidaan tapahtumissa.

Itä-Lapin ammattiopiston luonnonvara-alan opiskelijat hyödyntävät tuotteissaan ja tempauksissaan luonnontuotteita. Tämä, jos mikä on sitä lähituotantoa. Metsistä, soilta ja pensikoista löytyy kaikenlaista hyödynnettävää, kun hoksaa katsella ja hieman aiheeseen perehtyy. Tiistaina 26.2. klo 18 Luontokeskus Naavassa kylvetellään jalkoja ja valmistetaan rentouttavia, luonnontuotteilla ryyditettyjä voiteita. Osallistumismaksu on 15€ henkilöltä. Tähän tapahtumaan tulee ilmoittautua ennakkoon viimeistään maanantaina 25.2. klo 16 mennessä Luontokeskus Naavaan joko sähköpostitse visit@pyha-luosto.fi tai soittamalla numeroon 020 64 7302.

Naavan leffanäytökset jatkuvat keskiviikkona 27.2. Ohjelmistossa on monenikäisille sopivia elokuvia. Leffapäivä alkaa klo 16 suositulla, jo yli 100 000 katsojaa keränneellä ”Rölli ja kultainen avain” seikkailutarinalla. Klo 18 vuorossa ”21 tapaa pilata avioliitto”. Ensi-illassa klo 20 ”LesMisérables”. Tämä musiikkipitoinen elokuva on tarina särkyneistä unelmista ja saavuttamattomasta rakkaudesta, intohimosta, uhrauksesta ja katumuksesta. Maailman pisimpään ohjelmistossa pysytellyt musikaali on nyt ensi-illassa elokuvana Naavassa. Lastenelokuvaan liput ovat 7€ ja muihin 8€.

Suomalaisen kulttuurin päivänä eli Kalevalan päivänä liidellään yläilmoissa kotkien kanssa. Kalevalassa kotka pelasti Väinämöisenkin veden varasta ja lennätti Pohjolan rannalle. Luontoillassa torstaina 28.2. klo 18 savukoskelainen Jarmo Ahtinen lennättelee kuulijoita kotkien siivillä ympäriinsä. Jarmolla on pitkä kokemus kotkien rengastamisesta ja lintuharrastuksesta. Pääsylippu luontoiltaan on viisi euroa.

Luontovalokuvaaja Tea Karvinen kertoo retkistään Suomen kansallispuistoihin Naavan luontoillassa maanantaina 4.3. klo 18, pääsymaksu luontoiltaan on 5€. Tea on huippuvalokuvaaja, kierrellyt ympäri maailmaa ja erikoistunut luontovalokuvaukseen. Hänen kuviaan on myös Luontokeskus Naavan näyttelyssä. Valokuvateema jatkuu tiistaina 5.3. Tea Karvisen valokuvauskurssilla. Kussi on nelituntinen alkaen klo 13 ja siihen liittyy kolmen tunnin maastoretki, jolla harjoitellaan kuvaamista aidossa ympäristössä. Kurssin hinta on 65€. Valokuvauskurssille voi ilmoittautua joko maanantain luontoillassa tai ennen kurssin alkua tiistaina Luontokeskus Naavassa.

Naavan kyljessä sijaitseva Café Loimu palvelee myös päivittäin. Loimussa uutuutena valikoimiin on tullut pannupizza, jonka voi ottaa myös mukaan. Loimun ”Take away” – palvelu varmistaa koko perheen lomailufiilikset vapauttamalla ruuanlaitosta. Kesällä 2012 suuren suosion saanut lohiburger palasi valikoimaan kevättalveksi.

Luontokeskus Naava palvelee kevätkaudella joka päivä, ma-pe klo 10-18 ja viikonloppuisin klo 10-17.
Naavasta saat parhaat vihjeet aurinkoretkille Pyhä-Luoston kansallispuistoon, esimerkiksi aapasoilla on mahtava retkeillä kevättalven aikana. Naavan matkailuneuvonta opastaa sinut laduille, palveluihin, tapahtumiin, myös Kemijärvelle ja Pelkosenniemelle.

Luontokeskus Naava, Luontotie 1, 99830 Pyhätunturi

Café Loimu, Luontotie 1, 98530 Pyhätunturi, p. 040 196 4750

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.