Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma otti tiistaina eduskunnassa vastaan kansalaisadressin Liikkuvan poliisin säilyttämisen puolesta. Vetoomuksella oli yli viisituhatta allekirjoittajaa. Hallituksen esitystä poliisin hallintorakenneuudistuksesta odotetaan eduskuntaan helmikuussa.

Heinäluoman kanssa adressia olivat vastaanottamassa eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtaja Pirkko Mattila (ps.), liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja Kalle Jokinen (kok.) ja valtiovarainvaliokunnan liikennejaoston puheenjohtaja Kari Rajamäki (sd.).

Adressin luovuttanutta valtuuskuntaa johti adressin avannut oikeuslääkäri Antti Jääskeläinen. Vetoomus Liikkuvan poliisin säilyttämisen puolesta avattiin verkossa 9.10.2012 ja sen allekirjoitti 5357 henkilöä.

Vetoomuksen allekirjoittajat ovat huolissaan liikennevalvonnan heikkenemisestä, jos Liikkuva poliisi lakkautetaan ja sen henkilöstö sijoitetaan poliisin uudessa organisaatiossa muihin tehtäviin.

Hallituksen esitys poliisin hallinnosta annetun lain muuttamisesta ei ole vielä tullut eduskuntaan vaan asia on vielä sisäministeriössä valmisteltavana. Valtioneuvoston kanslian oman aikataulun mukaan hallituksen esitystä odotetaan eduskuntaan helmikuussa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.