Jehu ja Malla Kuva: Ranuazoo/Viestintä

Ranuan eläinpuiston ruskeakarhut Palle-Jooseppi, sekä nuoripari Jehu ja Malla ovat heränneet talviuniltaan

Marraskuun puolessa välissä alkanut talviuni päättyi hiukan normaalia aikaisemmin, sillä yleensä Ranuan eläinpuiston karhut heräilevät maaliskuun alussa. Palle-Jooseppi on totutusti ollut ensimmäinen herääjä ja Pallen poika Jehu näyttää tulleen isäänsä, sillä tänä vuonna juuri Jehu antoi ensimmäisenä heräämisen merkkejä. Karhut pääsivät nuuskimaan kevättalven tuulia tiistaina 19.2, jolloin pesäluukut aukaistiin.

Nuori karhupariskunta, Jehu ja Malla tapasivat toisensa pitkän talven jälkeen ensin varsin rauhallisissa merkeissä. Tovin kuluttua Malla tosin muistutti Jehulle, kuka aitauksessa oikein määrää…Jehu ja Malla saavuttavat pian lisääntymisiän ja aika näyttää tuleeko Ranualle lähivuosina pikkukarhuja.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.