Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen talvi-istunto pidetään Wienissä Itävallassa 21.–22.2.2013. Kokouksen ajankohtaiskeskustelun aiheena ovat Syyrian, Sahelin ja Pohjois-Afrikan tapahtumat.

Kokouksen komiteoissa käsitellään muun muassa turvallisuustilannetta, rajayhteistyötä ja median vapauteen liittyviä kysymyksiä Etyjin alueella. Ety-järjestön puheenjohtajamaana toimivan Ukrainan ulkoministerin edustaja puhuu kokouksen yleisistunnossa ja vastailee kansanedustajien kysymyksiin.

Talvi-istuntoon osallistuu noin 240 kansanedustajaa Etyjin jäsenmaista. Suomesta kokoukseen osallistuvat valtuuskunnan puheenjohtajan Ilkka Kanervan (kok.) johdolla kansanedustajat Saara Karhu (sd.), Pia Kauma (kok.), Kimmo Kivelä (ps.), Johannes Koskinen (sd.) ja Markku Rossi (kesk.).

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö on maailman laajapohjaisin turvallisuutta käsittelevä alueellinen järjestö. Euroopan ja Keski-Aasian maiden lisäksi jäseninä ovat Yhdysvallat ja Kanada. Parlamentaarisen yleiskokouksen näkyvin tehtävä on kansainvälinen vaalitarkkailu, minkä lisäksi yleiskokous antaa suosituksia ja ehdotuksia ministerineuvostolle sekä ottaa julkilausumillaan kantaa ajankohtaisiin politiikan tapahtumiin.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.