Kokoomuksen kansanedustaja ja talousvaliokunnan jäsen Pia Kauma

”Positiivinen asia on se, että tavallinen kaupan asiakas tuntuu olevan aukioloaikojen laajentamiseen tyytyväinen. Kaupan liiton kyselyn mukaan peräti 75 prosenttia asiakkaista piti laajennettuja aukioloaikoja hyvinä ja jopa 90 prosenttia kuluttajista on käynyt kaupassa sunnuntaina”, Kokoomuksen kansanedustaja ja talousvaliokunnan jäsen Pia Kauma toteaa.

”Kaupan keskittyminen kahden vahvan toimijan kontolle sekä kauppakeskusten suuri valta ovat merkittäviä haasteita etenkin pienyrittäjien kannalta. Onkin toivottavaa, etteivät suuret toimijat ole ainoita hengissä säilyviä liikkeitä, vaan että myös persoonalliset lähiruokaa myyvät luomukaupat, pikkuputiikit ja vaikkapa ammattitaitoiset silmälasimyyjät voivat toimia jatkossakin kannattavasti”, Kauma toivoo.

”Kokoomuksen eduskuntaryhmän lähtökohta kauppojen aukioloon on kuluttajalähtöinen. Aukiolojen vapauttamisella onkin saavutettu lisää joustavuutta ja sujuvuutta suomalaisten arkeen. Lakimuutoksella on ollut myös positiivisia työllisyysvaikutuksia. Toisaalta on tärkeä varmistaa pienyrittäjien jaksaminen. Siksi pienten kauppojen ja erikoisliikkeiden osalta on jatkossa tärkeä parantaa yrittäjän oikeutta määritellä kauppansa aukiolo siten, että liiketoiminta on kannattavaa ja että yrittäjälle jää aikaa myös lepoon” Kauma toteaa ryhmäpuheenvuorossaan.

Kauma piti Kokoomuksen eduskuntaryhmän ryhmäpuheenvuoron selontekokeskustelussa  kauppojen aukioloajan laajentamisen vaikutuksista.

Ryhmäpuheenvuoron voi lukea Debaattilehden sivulta >>

 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.