Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki on myöntänyt 560 000 euroa rauhantyön edistämiseen valtionavustuksina. Avustusta sai kaikkiaan 18 järjestöä.

Tukea annettiin yleisavustuksina kansalaisjärjestöjen rauhantyöhön ja pienempi osa käytettävissä olevasta määrärahasta erityisavustuksina rauhantyön hankkeisiin. Suurimmat toiminta-avustukset saivat Suomen Rauhanliitto (180 000 euroa), Suomen Rauhanpuolustajat (172 000 euroa), Suomen Sadankomitea (65 000 euroa) ja Rauhankasvatusinstituutti (66 000 euroa).

Avustamista ja avustusten suuruutta harkittaessa otetaan huomioon hakemuksen laatu, toiminnan tarkoituksenmukaisuus ja vaikuttavuus, eli toiminnan vaikutusten arvioitu pysyvyys. Erityisavustusten kohdalla otetaan myös huomioon hankkeen ajankohtaisuus rauhantyön edistämisen kannalta arvioituna.

Toiminnan laatua tarkastellaan erityisesti väkivallattomuuden sekä aseistariisunnan, kestävän rauhantilan, aseellisten konfliktien ehkäisemisen, militarismin vastustamisen, rauhaa edistävän turvallisuuspolitiikan ja rauhankasvatuksen tavoitteiden edistämisen kannalta.

Lista kaikista valtionavustuksen saaneista (pdf)

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.