Ylikonstaapeli Pasi Kotro on vuoden 2013 Stadin Skoude

Ylikonstaapeli Pasi Kotro on vuoden 2013 Stadin Skoude. Stadin Skoude -kunniamaininta myönnetään Helsingin poliisilaitoksen palveluksessa olevalle poliisimiehelle, joka on usean vuoden ajan toiminut aktiivisesti turvallisen Helsingin puolesta – stadilaiseen tyyliin.

Helsingin poliisipäällikkö, poliisikomentaja Jukka Riikonen valitsi tänään, Helsingin poliisilaitoksen 187. vuosipäivänä, Stadin Skouden kuudetta kertaa.

Ylikonstaapeli Pasi Kotro on tullut poliisiksi Helsinkiin vuonna 1987. Hän on toiminut koko virkauransa Helsingin keskustan poliisipiirissä ja pääasiassa kenttätehtävissä.

Kotro on tullut tutuksi useista polkupyöräpoliisitoimintaan liittyvistä tv-ohjelmista sekä Lainvalvojat-sarjasta. Helsinkiläiset ottavatkin edelleen usein yhteyttä suoraan Kotroon pyöräilyyn liittyvissä asioissa, kuten kevyen liikenteen järjestelyissä. Nykyisin Kotro on jo vetäytynyt polkupyöräpoliisitoiminnasta.

Ylikonstaapeli Kotro kohtelee poliisityössään kaikkia asiakkaitaan tasavertaisesti, ihmisläheisesti ja mielenmalttinsa säilyttäen. Kun hän esiintyi tv-sarjassa Lainvalvojat, yleisönosastokirjoituksissa ihmeteltiin hänen käytöstään ja arveltiin poliisin muuttavan toimintaansa ohjelman takia. Kotrolle tämä on kuitenkin jokapäiväinen toimintatapa.

Kotro on aiemmin toiminut myös lähipoliisitehtävissä ja käynyt luennoimassa mm. kouluissa, päivä- ja nuorisokodeissa sekä asukasyhdistysten tilaisuuksissa turvallisuudesta, onnettomuuksien ennalta ehkäisystä ja liikenneturvallisuusasioista.

Vapaa-aikanaan Pasi Kotro toimii vapaaehtoistyössä auttaen sodissamme invalidisoituneita veteraaneja muun muassa Kaunialassa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.