HKScan on toimittanut Vaasan Oy:lle Vaasan Meetvurstisuikale-nimistä tuotetta, jonka pääraaka-aineet ovat sianliha ja hevosenliha.

Tuoteselosteessa on mainittu kaikki tuotteen sisältämät raaka-aineet ja niiden osuudet tuotteen kokonaispainosta. Tuotteen raaka-aineista noin puolet on hevosenlihaa ja tuote vastaa täysin sille asettuja laatuvaatimuksia.

Vaasanille toimitetussa tuoteselosteessa hevosenlihan alkuperämaaksi on merkitty Suomi. Valitettavasti tieto on ollut virheellinen ja päivitetty tuoteseloste on toimitettu Vaasanille eilen 21.2.2013. Virheen taustalla on inhimillinen erehdys ja asia on selvitetty Vaasan Oy:n kanssa. Liharaaka-aineen alkuperämaa ei vaikuta tuotteen laatuun eikä tuoteturvallisuuteen.

Suomalaisen hevosenlihan heikosta saatavuudesta johtuen HKScanin käyttämän hevosenlihan alkuperämaa on tällä hetkellä Kanada. Myös Vaasanille toimitetun tuotteen raaka-aineen alkuperä on Kanada.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.