Jäänveiston SM-kisojen voittotyö, Pasi Ahokas ja Richrad Käkelä “Elämää akvaariossa”

Viime viikonloppuna jäänveiston Suomen mestaruuden voittanut jäätaiteilija Pasi Ahokas tavoittelee Särkänniemessä uutta maailmanennätystä jäänveistossa. Tavoitteena on 24 tunnin aikana yksin veistää 8 – 10 metriä korkea jääveistos. Ennätysyritys alkaa lauantai-iltana klo 18, ja veistos valmistuu sunnuntaina klo 18. Jääveistos valmistuu Delfinaarion edustalle, jossa yleisö voi seurata sen valmistumista koko veistoajan. Sunnuntaina on myös mahdollisuus nähdä jäänveiston SM-kisojen työt kauniissa iltavalaistuksessa sekä osallistua TUL:n järjestämään Tuiketta Talveen –tapahtumaan.

Pasi Ahokas on harrastanut jäänveistoa jo 17 vuotta, joten ennätysyritykseen lähteminen ei jännitä. ”Jääveistokset kestävät vain hetken, mutta toivottavasti ennätystyö elää ihmisten mielissä pitkään”, Ahokas toivoo. Aihe oli hahmottunut jo ennen SM-kisoja, mutta taiteilija ei suostu paljastamaan sitä ennakkoon. Inspiraatio löytyy kuitenkin Särkänniemestä. Jää veistokseen saadaan Näsijärvestä, kaiken kaikkiaan sitä tullaan käyttämään noin 13 tuhatta kiloa. Ennätysyrityksen sponsorina toimii lempääläinen Heavy-Sepät Oy.

TUL:n Tuiketta Talveen -tapahtuma sunnuntaina klo 18-20

Sunnuntaina 24.2. klo 18–20  TUL järjestää Särkänniemessä Tuiketta Talveen -tapahtuman. Alueelle tulee runsaasti talvisia toimintapisteitä, pulkkamäkiä, lumiukkohahmoja ja napakelkka. Myös jäänveiston SM-teokset ovat esillä kauniisti valaistuina.

Lisätiedot tapahtumasta http://www.sarkanniemi.fi/

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.