Ilkka Kanerva (kok)

Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.) vaatii toimia Syyrian väkivaltaisuuksien lopettamiseksi. 70 000 kuolonuhria ja yli 2 miljoonaa pakolaista eivät saa lamauttaa kansainvälistä yhteisöä, painotti Kanerva Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen talvi-istunnossa Wienissä perjantaina.

          Meidän on uskottava YK:n turvallisuusneuvoston yksimieliseen päätöslauselmaan ja annettava täysi tuki erityislähettiläs Brahimille. Vahva mandaatti YK:n rauhanoperaatiolle voi estää väkivallan leviämisen Libanoniin ja Turkkiin, Kanerva totesi.

Laaja Syyrian sisäinen oppositioliike on Kanervan mukaan kestävän ratkaisun edellytys. Kansainvälisen yhteisön on tuettava Syyriaa siirtymä- ja jälleenrakennusvaiheessa.

Kanerva näkee Syyrian kehitykselle kaksi vaihtoehtoa: YK:n alainen poliittinen prosessi tai luisuminen epäonnistuneeksi valtioksi.

Arabikevään heijastuksia on nähtävissä myös Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän ulkopuolella, esimerkiksi Sahelin alueella ja Länsi-Afrikassa.

          Demokraattisten uudistusten toteutumisessa kaikkien maiden panos on tärkeä, siksi käännämme katseet erityisesti Yhdysvaltain ja Venäjän suuntaan, Kanerva totesi.  

Etyjin parlamentaarinen yleiskokous on koolla Wienissä Itävallassa 21.–22.2.2013. Talvi-istuntoon osallistuu noin 240 kansanedustajaa Etyjin jäsenmaista. Suomesta kokoukseen osallistuvat Kanervan johdolla kansanedustajat Saara Karhu (sd.), Pia Kauma (kok.), Kimmo Kivelä (ps.), Johannes Koskinen (sd.) ja Markku Rossi (kesk.).

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö on maailman laajapohjaisin turvallisuutta käsittelevä alueellinen järjestö. Euroopan ja Keski-Aasian maiden lisäksi jäseninä ovat Yhdysvallat ja Kanada. Parlamentaarisen yleiskokouksen näkyvin tehtävä on kansainvälinen vaalitarkkailu, minkä lisäksi yleiskokous antaa suosituksia ja ehdotuksia ministerineuvostolle sekä ottaa julkilausumillaan kantaa ajankohtaisiin politiikan tapahtumiin.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.