Kemiön saaren eteläpuolella Västanfjärdissä tehtiin havainto moottorikelkan jäljistä jotka johtivat suoraan avantoon. Avannon reunalta löytyi kypärä, verijälkiä sekä muuta irtomateriaalia. Tehtävään hälytettiin Rajavartiolaitoksen helikopteri Turusta, Hiittisten merivartioaseman jääkulkuneuvo ja pelastustoimen yksiköitä. Samalla kun helikopterin tapahtumapaikalle kuljettamat pelastustoimen sukeltajat valmistautuivat menemään pinnan alle, saatiin tieto henkilön löytymisestä. Varsinais-Suomen hätäkeskukseen ilmoittautui mieshenkilö joka kertoi ajaneensa tapahtuma-alueella sulaan eilen lauantaina 23.2. Henkilö onnistui pelastautumaan jäälle. Moottorikelkka vajosi pohjaan ja on edelleen siellä.

Merivartiosto korostaa, että tämän tyyppisissä tapauksissa on ensiarvoisen tärkeää ilmoittaa pelastusviranomaisille tapahtuneesta.

Jäällä liikkujia varoitetaan heikoista jäistä erityisesti salmissa ja virtapaikoissa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.