Itella Posti lisää merkittävästi Postin pakettiautomaattien määrää. Helmi-maaliskuun aikana Pirkanmaalla avataan 14 uutta pakettiautomaattia. Koko maassa avataan vuoden 2013 aikana yhteensä 175 uutta pakettiautomaattia. Avausten myötä Postilla on maan laajin noutopisteverkosto verkkokaupan ostoksille. Pakettiautomaatit ja noutopisteet ovat vaihtoehtoinen palvelu täyden palvelun postien rinnalla.

– Pakettiliikenne on kasvanut huimasti yhdessä verkkokaupan suosion kanssa. Uudet pakettiautomaatit helpottavat pakettien vastaanottamista ja lähettämistä. Asiakkaat saavat erilaisia vaihtoehtoja postipalveluille. Verkkokauppaostosten noutopaikaksi voi itse päättää minkä tahansa Postin palvelupisteen tai pakettiautomaatin Paketinohjaus-palvelumme avulla, kertoo Itella Postin Verkkokauppa- ja pakettipalveluiden liiketoimintajohtaja Tommi Sunikka.

Postin pakettiautomaatit ovat saaneet kuluttajilta kiitosta helppokäyttöisyydestä ja asioinnin nopeudesta. Automaatteja käyttäneistä kuluttajista 90 % pitää sitä itselleen sopivimpana pakettien noutotapana. Pakettiautomaattien parhaiksi puoliksi käyttäjät nimeävät automaattien helppouden, nopeuden, jonottomuuden ja joustavat aukioloajat.

Postin pakettiautomaatteja sijoitetaan yhä enenevässä määrin pienten kaupunkien, kuntien ja lähiöiden päivittäistavarakauppoihin ja liikenneasemille. Kevättalvella Pirkanmaalla aukeavat Postin pakettiautomaatit sijaitsevat muun muassa S-markettien yhteydessä. Tarkemmat avauspäivämäärät päivittyvät sivustolle www.posti.fi/pakettiautomaatti.

Pakettiautomaatit ovat osa Itella Postin maan kattavaa palvelupisteverkostoa. Uusien palvelupisteiden avaaminen on osa Itella Postin tavoitetta 1500 palvelupisteen verkostosta vuoteen 2016 mennessä. Nyt palvelupisteitä on yhteensä noin 1100 ja tämän vuoden loppuun mennessä runsaat 1300. Palvelupisteverkosto koostuu pakettiautomaateista, täyden palvelun posteista, noutopisteistä ja yrityspisteistä. Tämän lisäksi palveluihin kuuluvat yli 3000 postimerkkien jälleenmyyntipistettä, yli 7000 kirjelaatikkoa, kotiinkuljetuspalvelut ja sähköinen postilaatikko Netposti.

Helmi-maaliskuussa avautuvat Postin pakettiautomaatit:

S-market Kaukajärvi, os. Keskisenkatu 5, 33710 Tampere
S-market Ylöjärvi, os. Lähdevainiontie 1, 33480 Ylöjärvi
S-market Sastamala, os. Itsenäisyydentie 1, 38200 Sastamala
S-market Orivesi, os. Keskustie 36, 35300 Orivesi
ABC Kolmenkulma, os. Rounionkatu 140, 37150 Nokia
S-market Nokia, os. Välikatu 22, 37100 Nokia
S-market Virrat, os. Pääskyntie 13, 34800 Virrat
S-market Parkano, os. Humalankatu 1, 39700 Parkano
S-market Ikaalinen, os. Teollisuustalontie 2, 39500 Ikaalinen
S-market Viiala, os. Keskuskatu 47, 37830 Viiala
S-market Valkeakoski, os. Valtakatu 11, 37600 Valkeakoski
S-market Lempäälä, os. Manttaalitie 3, 37500 Lempäälä
S-market Mänttä, os. Hallituskatu 25, 35800 Mänttä
Prisma Kangasala, os. Mäkirinteentie 10, 36220 Kangasala

www.posti.fi

Itella Posti Oy huolehtii postipalveluista kaikkialla Suomessa vastaten kirjeiden, lehtien ja suoramarkkinointilähetysten jakeluista, paketti- ja pikakuljetuspalveluista, Netpostista sekä Postin myymälöistä ja myyntipisteistä. Itella Posti Oy kuuluu Itella Viestinvälitys -liiketoimintaryhmään, jonka liikevaihto vuonna 2012 oli 1 168 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 17 800. Itella Viestinvälitys on osa Itella-konsernia. www.itella.fi

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.