Ennen tätä kirjettä et ole välttämättä koskaan kuullut General Electricin, Hitachin ja Toshiban osuudesta Fukushiman katastrofiin. Nämä kolme tunnettua yhtiötä kuitenkin osallistuivat Fukushiman ydinvoimalan suunnitteluun, rakentamiseen ja huoltotöihin. Voimalan, jonka kohtalona olivat useat viat, kolme ytimen sulamista ja lopulta koko maailmaa liikuttanut katastrofi.

Edellä mainitut yhtiöt tarjosivat useita avainasemassa olleita komponentteja Fukushiman ydinvoimalaan, mutta ovat siitä huolimatta päässeet kuin koira veräjästä onnettomuuden jälkeen. Katastrofi, jota ei olisi voinut syntyä ilman näitä komponentteja, jätti jälkeensä tuhoja ja yli 193 miljardin euron jättilaskun. Kolme suurta yhtiötä kuitenkin poistuivat takavasemmalle ottamatta vastuuta ja korvaamatta vahinkoja.
Tilanne on suunnattoman epäoikeudenmukainen ja asian on muututtava. Jos olet samaa mieltä, allekirjoita vetoomus!

General Electric, Hitachi ja Toshiba ovat ydinvoimateknologian toimittajia, jotka jättivät japanilaiset, erityisesti Fukushiman uhrit, kantamaan ydinonnettomuuden taakkaa. Yhtiöt eivät ole menettäneet penniäkään, samalla kun Japanin kansa on maksanut jo 35 miljardia euroa Fukushiman katastrofin kustannuksia.

Ydinvoimateollisuus hyötyy taloudellisesti ydinvoimariskien tuottamisesta, mutta kustannukset jäävät tavallisten ihmisten maksettavaksi. Tämä johtuu osittain puutteellisesta ydinvastuulaista, joka vapauttaa ydinvoimateknologian toimittajat vastuusta ydinonnettomuuden sattuessa. Tilanne Japanissa ei ole poikkeus.
Punainen Risti kutsuu Fukushiman ydinonnettomuutta ”jatkuvaksi humanitääriseksi kriisiksi”, koska suurimman osan 160 000 evakuoidusta ei ole koskaan täysin turvallista palata kotiin.

Jos asut lähellä ydinvoimalaa, on mahdollista, että onnettomuuden sattuessa General Electricin, Hitachin ja Toshiban kaltaiset yhtiöt voivat poistua paikalta kaikessa hiljaisuudessa ja sälyttää vastuun sekä kustannukset kaltaistesi tavallisten ihmisten harteille.

Epäreilun tilanteen on lopultakin muututtava. Auta allekirjoittamalla vetoomus ja levittämällä sanaa!

 

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.