Tukikummit-säätiö on jakanut vuosien 2008-2012 aikana 1 041 896 euroa noin 900 lapselle ja nuorelle. Lahjoitukset on kanavoitu lyhentämättömänä Kirkon diakoniarahaston kautta kaikkialle Suomeen.

Eniten tukea on myönnetty harrastuskustannuksiin ja -välineisiin, runsaat 60 prosenttia.

Tukemalla harrastuksen jatkumista lisätään pysyvyyttä ja turvallisuutta esimerkiksi muuttuneessa perhetilanteessa. Suurimmissa kaupungeissa maksettiin harrastusmaksuja, pienemmissä kunnissa hankittiin harrastusvälineitä.

Toiseksi eniten, runsaat 10 prosenttia myönnettiin opiskelukustannuksiin, kuten koulukirjoihin, joita kunta ei korvaa. Niiden puute voi estää nuoren koulunkäynnin jatkuvuuden joissakin perheissä.

Loput avustukset ovat kohdistuneet muihin välttämättömiin menoihin, kuten vaatteisiin, kenkiin, lasten tarvikkeisiin, etävanhemman ja isovanhempien tapaamiskustannuksiin, terapiaan tai esimerkiksi koulukuviin.

Kirkon diakoniatyön ammattilaiset tekevät avustuspäätökset, eikä tuella rahoiteta tarpeita, joista huolehtiminen kuuluu yhteiskunnalle. Tuen saajan ei tarvitse olla Suomen kansalainen tai kuulua mihinkään uskontokuntaan. Tukea ei anneta rahana, vaan maksuina, palveluina ja välineinä.

Tukikummit-säätiöllä on säännöllisiä kuukausilahjoittajia, minkä lisäksi säätiö saa yksittäisiä lahjoituksia sekä yksityishenkilöiltä että yrityksiltä ja yhteisöiltä. Yksityishenkilöt ovat myös järjestäneet tapahtumia ja musiikkitilaisuuksia varojen keräämiseksi.

http://tukikummit.fi/

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.