Päijät-Hämeen poliisipartioilla riitti työtä paimentaessan myymälävarkaita keskiviikkona. Päivän aikana poliisi kävi selvittelemässä n. kymmentä näpistystapausta eri myymälöissä, pääasiassa Lahdessa. Varkaiden ikähaitarikin vaihteli suuresti, nuorin kiinnijäänyt oli 11 vuotias ja ja vanhin n.70 vuotias. Varkaille kelpasi myös hyvin erilaiset tavarat. Alkoholijuomat tietysti perinteisesti ovat suosituimpia kohteita, mutta tällä kertaa myös kosmetiikka, sähkötarvikkeet ja ruokatavara olivat anastuksen kohteina. Näpistyksiin mahtuu myös toisinaan humoristisiakin piirteitä, kuten 15 vuotias lahtelaistyttö anasti itselleen lompakon, mutta tyttö oli täysin rahaton, lienee miettinyt, että lompakko on tarpeen tulevaisuudessa?

N.35 vuotias mies osti kassillisen ruokaa maksaen ne kassalla normaalisti, mutta tarkka myyjä havaitsi miehen piilottaneen savulohen reppuunsa, jonka mies jätti maksamatta, vaikka rahaa olisi ollut myös sen maksamiseen.

Näpistystehtävien ohessa otettiin kiinni myös epäilty rattijuoppo aamupäivän aikana Lahden keskustassa.1945 syntynyt nainen ajeli sen verran epävarmasti, että kiinnitti poliisipartion huomiota. Nainen puhalsi n. 0.9 o/oo ja hänen ajoneuvonsa katsastuskin oli jäänyt suorittamatta. Naista epäillään rattijuopumuksesta ja ajoneuvorikkomuksesta.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.