Etelä-Pohjanmaan poliisilaitoksella on tutkittavana puolenkymmentä rikosilmoitusta, jotka liittyvät Internetissä tapahtuvaan käytettyjen traktoreiden kaupittelemiseen.  Käytettyjä traktoreita pääasiallisesti hintahaarukassa 5.000 -10.000 euroa on markkinoitu ainakin tori.fi ja nettikone.fi osoitteissa sijaitsevilla kauppapaikoilla.  Ilmoitukset myytävistä koneista ovat asiallisesti laadittu ja useinmiten ilmoituksessa on myös valokuva myytävästä traktorista, joka näyttää ikäisekseen hyväkuntoiselta ja hyvinkin pyydettyä hintaa vastaavalta.

Ostajaehdokkaan kiinnostuttua myytävästä traktorista on häneltä useinmiten pyydetty puhelimessa muutamien satojen eurojen etu- tai varausmaksua myytävästä koneesta.  Osa ostajista on saattanut maksaa myös koko kauppasumman myyjälle ennakkoon. Konetta ei ole kuitenkaan sovitusti luovutettu ostajalle. On myös ilmennyt että samaa jo myytyä traktoria on eri henkilö kaupannut myöhemmin samoilla palstoilla useita kertoja

Muutaman kuukauden aikana vuoden vaihteen molemmin puolin poliisin rekisterihin on koko maassa kirjautunut noin 50 tällaista petoksellista traktorikauppaa , joiden ostajille aiheutunut vahingot ovat yli 180.000 euroa.  Tyypillistä kaupanteolle on ollut se, että myyjän tavoittaa ainoastaan anonyymistä ns. prepaid-numerosta, jonka omistajaa ei ole rekisteröity liittymän käyttäjäksi. Myös tekaistuja yhtiönimiä on käytetty ilmoittelun yhteydessä.

Näyttäisi siltä, että ainakin osa näitten huijausrikosten tekijöistä omaa yhteyksiä Tampereen seutukuntaan, jossa sijaitsevien pankkien tileille ostajat ovat maksujaan suorittaneet. Vaikuttaisi siltä että tässä tapauksessa suomalaiset toimijat olisivat asialla.

Petoksen kohteeksi joutuneen ostajan tulee ottaa yhteyttä asuinpaikkansa poliisilaitokseen ja tehdä sinne rikosilmotus asiasta.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.