Poliisi on saanut viime aikoina useita ilmoituksia Puolalaisista kaupustelijoista, jotka kiertelevät Varsinais-Suomen asuinalueilla kaupittelemassa mm. vanerileluja ja piirustuksia. Kaupustelijoilla on yleensä mukanaan huonolla suomen kielellä kirjoitettu paperi, jossa lukee, että kaupustelija on opiskelija tai kuuro ja asukasta pyydetään ostamaan tuotteita opiskelun tms. rahoittamiseksi.

Kaupustelijat ovat muuttuneet entistä röyhkeämmiksi. Joissain tapauksissa kaupustelijat ovat yrittäneet tunkea jalkaa ulko-oven väliin ja päästä väkisin sisälle asuntoon. Useassa tapauksessa sisään päässyt kaupustelija on anastanut eteisen pöydältä mm. matkapuhelimia, lompakoita ja muuta arvotavaraa.

Poliisi varoittaa asukkaita kaupustelijoista, jotka ovat yleensä ns. ”tiedustelijoita” ja etsivät sopivia murtokohteita myöhempää asuntoon murtautumista varten. Poliisi toivoo, että kaupustelijoista ilmoitetaan välittömästi poliisille tuntomerkit sekä käytössä olleen ajoneuvon merkki, väri ja rekisteritunnus. Myös asuinalueiden oudot valokuvaajat kiinnostavat poliisia. Ilmoitukset tulee akuuteissa tilanteissa tehdä hätänumeroon 112.


By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.