Tulevassa viikonvaihteessa Kemin LumiLinnalla ulkoillaan lumisodan merkeissä. Lauantaina 2. maaliskuuta linnan edustalla käydään Yukigassen – Lumipallosotaa klo 11.30 alkaen.
Vauhdikas ja hullunhauska joukkuelaji perustuu kapteenin ja 7 pelaajan joukkueiden keskinäisiin mittelöihin –  osutuilla lumipalloilla poltetaan vastapuolen pelaajia.
Yukigassen on nopeatempoinen peli, jossa ottelun erät kestävät vain kolme minuuttia. Kilpailun aluksi joukkueet tekevät itse käyttämänsä lumipallot erityisellä pallontekokoneella.
Erää kohden joukkue saa käyttää 90 palloa. Lumipallosotaa käydään sarjamuodossa ja ottelukenttä rakennetaan aivan Lumilinnan edustalle, jossa yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan kisaa.
LumiLinnan muurien sisäpuolella lauantaina etsii Kuuno Kummitus kadonnutta luutaan – ohjattu satuseikkailu ala-asteikäisille starttaa kolmesti, klo 11, 13 ja 15.
Sunnuntaina jatketaan klo 11-13 Koko perheen lumileikkipäivän merkeissä. Linnan edustalla pääsee veloituksetta osallistumaan monenlaisiin talvilajeihin: ohjelmassa on mm. lumisählyä LumiLinnan maskottien Artun ja Tertun kanssa, lumipallojen tarkkuus- ja pituusheittoa, taitorata ynnä muuta. Linnalla jatkuu klo 13-15 tuubimäen mestaruuskilpailu Master of the Mäki –race kaikenikäisille huimapäille.
LumiLinna on avoinna päivittäin klo 10-19. Maskotit Arttu ja Terttu tavattavissa aina tasatunnein, arkisin klo 12-15 ja viikonloppuisin klo 11-15. LumiHotelli ja LumiRavintola palvelevat majoittujia ja ruokailijoita ennakkovarauksesta. Kemin LumiLinna on avoinna 7.4. saakka.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.