Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder

Hallituksen puoliväli-istunto antaa hyvän lähtökohdan tarvittaville konkreettisille toimenpiteille, joilla Suomea uudistetaan. – Hallitus on kiinnittänyt huomiota moniin kipupisteisiin, joita Akava nosti esille Suomen työn linja -kannanotossaan. Nyt Akava edellyttää hallitukselta rohkeutta toteuttaa hyviä suunnitelmiaan maaliskuun kehysriihessä, painottaa Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder.

Hallitus esittää monia rakenteellisia uudistuksia, joiden avulla voidaan muun muassa pidentää työuria ja parantaa työllisyysastetta.
Akavan mielestä hallituksen esitykset uudesta joustavasta hoitorahasta sekä tuntiperusteisista päivähoitomaksuista tuo tervetullutta joustoa perheille. Pienten lasten vanhemmilla olisi näin entistä paremmat mahdollisuudet yhdistää työ- ja perhe-elämä.

– Hallitus on oikeilla linjoilla kun se haluaa kehittää verotusta työllisyyttä edistävään suuntaan. Palkansaajien ansiotuloverotus jäi mainitsematta hallituksen kannanotossa. Kasvun edistämiseksi myös ansiotuloverotusta pitää keventää. Tämä on tärkeää myös suhdannepoliittisista syistä kotimaisen ostovoiman tukemiseksi, Fjäder toteaa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.