Poliisille on tullut parin viime päivän aikana useita ilmoituksia ulkomaalaisista kauppiaista, jotka kiertelevät Pohjois-Savon alueella ja kaupittelevat mm. tauluja, nukkeja ja käsitöitä. Kaupustelua on tehty parkkipaikoilla, kaduilla sekä asuntojen ovilla. Poliisin tiedossa on muutamia tapauksia, joissa kaupustelijat ovat asuntoihin sisään päästyään anastaneet irtainta omaisuutta.

Poliisi muistuttaa, että keneltäkään ei ole pakko ostaa mitään ja missään nimessä tuntemattomia kaupustelijoita ei tule laskea sisälle asuntoihin.Mikäli kaupustelijat eivät kehoituksesta poistu, kaupustelijat yrittävät tulla väkisin asuntoon tai kauppaa yritetään tehdä väkisin, niin tällaisista tapauksista tulee ilmoittaa heti hätänumeroon 112.
Poliisi on kiinostunut kaupustelijoiden käytössä olevista ajoneuvoista ja tietoja ajoneuvoista voi ilmottaa Pohjois-Savon poliisin vihjenumeroon 071 875 6880 tai sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.pohjois-savo@poliisi.fi

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.