Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne

Matalapalkkatyötä koskevaa raporttia on syytä arvioida vasta kun sen suositukset ovat julkisia, toteaa puheenjohtaja Ammattiliitto Prosta.

Pääministeri Jyrki Kataisen johtama talousneuvosto on tilannut matalapalkkatyötä koskevan raportin Juhana Vartiaiselta ja Osmo Soininvaaralta. Yle Uutisten tietojen mukaan raportti esittää palkanalennuksia nuorille ja pk-yrityksissä työskentelevien irtisanomissuojan heikentämistä.

On vielä ennenaikaista kommentoida raportin suosituksia, toteaa Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne.

– Kyseessä on kahdelta yksittäiseltä henkilöltä tilattu raportti, joka sisältää tietojeni mukaan parikymmentä eri suositusta. Otamme siihen kantaa vasta kun koko raportti on julkisesti arvioitavissa, Rinne painottaa.

Rinteen mukaan suositukset koskevat laaja-alaisesti erilaisia toimenpiteitä. Niistä jotkut ovat käyttökelpoisia ja harkinnanarvoisia, kun taas osa vaatii tarkempia selvityksiä ja vaikutusarviointeja.

Palkkausta ja työmarkkinajärjestelmää koskevat esitykset on kuitenkin Rinteen mukaan tyrmättävä.

– Yhtäältä kaikkia palkansaajia on kohdeltava työmarkkinoilla tasa-arvoisesti ja palkkojen polkeminen heijastuisi Suomen talouteen kielteisesti. Toiseksi palkanmuodostus kuuluu yksiselitteisesti työmarkkinajärjestöjen välisiin neuvottelupöytiin, Rinne korostaa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.