SAK:n Työ- ja elinkeinojohtaja Matti Tukiainen

SAK:n tyrmää jälleen kerran ehdotukset nuorten palkkasyrjinnästä. – Se on laitonta, jyrähtää työ- ja elinkeinojohtaja Matti Tukiainen.

Nuorten palkka-ale nousi esille Ylen uutisessa, jossa kerrottiin Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen ylijohtaja Juhana Vartiaisen ja kansanedustaja Osmo Soininvaaran(vihr.) laatimasta raportista. Siinä esitetään keinoja matalapalkkatöiden lisäämiseksi.

Tukiainen kumoaa Vartiaisen ja Soininvaaran esittämät näkemykset.

– Nuorten palkka-alea kokeiltiin 90-luvun laman aikana, kun yritettiin luoda lisää työpaikkoja. Vuosikymmenen loppupuolella Vaasan yliopisto tutki saavutettuja tuloksia ja totesi, että nuorille ei syntynyt uutta työtä, Tukiainen muistuttaa.

– Lisäksi jokaisen meistä on tultava toimeen palkallaan, myös nuorten.

Tukiainen on sitä mieltä, että Suomessa tarvitaan avauksia työn lisäämiseksi, mutta näillä ajatuksilla ei valitettavasti kohenneta keskusteluilmapiiriä. Pikemminkin nämä heikentävät jo valmiiksi tulehtunutta ilmastoa.

Raportissa ei mitään uutta

Tukiaisen mukaan raportissa ei ole tarjottavana mitään uutta.

– Vartiaisen ja Soininvaaran kannattaisikin nyt pohtia, kannattaako vielä julkaisematonta raporttia julkaista lainkaan, kun siitä näyttäisivät puuttuvan tyystin tuoreet ajatukset.

Raportissa ehdotetaan myös muun muassa pienten yritysten irtisanomissuojan heikentämistä, sairausajan palkan rajaamista sekä palkkaneuvottelujen siirtämistä paikalliselle tasolle eli pääosin yrityksissä neuvoteltaviksi.

Katso Ylen uutinen, jossa kerrotaan, mitä esityksiä Vartiaisen ja Soininvaaran raportissa tullaan esittämään matalapalkkatyön lisäämiseksi.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.