Helsingin Apulaiskaupunginjohtaja Laura Räty

Apulaiskaupunginjohtaja Laura Räty toteaa blogissaan, että uuden sosiaali- ja terveysviraston toiminnan täytyy kaupunkilaisten näkökulmasta olla yksi kokonaisuus: ”näyttäydymmekö tuhansina ovina ja satoina luukkuina ja puhelinnumeroina, vai näyttäydymmekö esimerkiksi yhtenä puhelinnumerona, nettiosoitteena ja selkeinä palvelupisteinä?” 

Asiakastilanteissa ja kohtaamisissa helsinkiläisten kanssa tärkeä viesti on: “Tulit juuri oikeaan paikkaan. Miten voin auttaa?”

Helsingin sosiaali- ja terveystoimen uudistuksesta Räty toteaa lisäksi, että nyt odotetaan ”sellaisia muutoksia, jotka näkyvät helsinkiläisten ihmisten arjessa. Muutokset, jotka jäävät vain hallintokerroksen pörinäksi voivat olla arvokkaita sinänsä, mutta pöytä on katettu paljon syvemmälle muutokselle.”Räty onnittelee lisäksi uuden viraston henkilökuntaa toiminnan hyvästä alusta ja kertoo, että organisaatiouudistusta valmistellessa saatiin tutustumiskäynneiltä muihin kaupunkeihin se oppi, että ” uudistus voi onnistua vain, jos sosiaali- ja terveystoimi yhdistyvät työpaikka- ja asiakastasolla.”

Helsingin uusi sosiaali- ja terveysvirasto aloitti toimintansa 1.1.2013. Aiemmin sosiaali- ja terveystoimen tehtäviä hoidettiin sosiaalivirastossa ja terveyskeskuksessa. Uudessa virastossa ydintoiminta on järjestetty kolmeen osastoon, joista jokaisessa on sekä entisen sosiaaliviraston että terveyskeskuksen toimintoja. Nykyisessä virastossa työskentelee noin 15 000 työntekijää.

Laura Rädyn blogi on luettavissa osoitteessa: http://blogs.hel.fi/raty/

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.