Opetusministeri Jukka Gustafsson

Opetusministeri Jukka Gustafsson on päättänyt sijoittaa Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen Helsinkiin. Osa keskuksen toiminnoista sijoitetaan Jyväskylään.

Helsingin ja Jyväskylän välillä hajautettu, mutta toiminnaltaan yhtenäinen ratkaisu mahdollistaa uuden keskuksen joustavan ja tehokkaan käynnistämisen kustannustehokkaalla tavalla. Samoin se hyödyntää täysimääräisesti vuosien varrella kertyneen osaamispääoman ja toiminnan yhteistyöverkoston.

Keskuksen perustamisvaiheessa Jyväskylään sijoitettavien toimintojen laajuus vastaa noin Koulutuksen arviointineuvoston sihteeristön nykyisten toimintojen laajuutta. Toimintojen sijoittamisessa noudatetaan hyvää henkilöstöpolitiikkaa ja pyritään siihen, ettei arviointikeskuksen palvelukseen siirtyvän henkilöstön työntekopaikkakuntaa muutettaisi ilman työntekijän suostumusta. Helsinkiin ja Jyväskylään sijoitettavat toiminnot ja henkilöstömäärä päätetään tarkemmin myöhemmin.

– Kansallisella koulutuksen arviointikeskuksella on oltava vahva läsnäolo Helsingissä. Jyväskylässä on tehty erinomaisen hyvää työtä ja läsnäolon jatkuminen siellä säilyttää Jyväskylään kehittyneen vahvan kasvatuksen ja koulutuksen osaamiskeskittymän, opetusministeri Gustafsson linjaa.

http://www.minedu.fi/OPM/Koulutus/koulutuspolitiikka/vireilla_koulutus/Koulutuksen_arviointikeskus/index.html

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.