Eduskunnan suuri valiokunta vierailee Brysselissä 4.–5. maaliskuuta. Matkan teemana ovat EU:n ajankohtaisaiheet, kuten talouspolitiikan eurooppalainen ohjausjakso ja vuosien 2014–2020 rahoituskehysten tilanne. Matkan ohjelmaan kuuluu myös tapaaminen talouskomissaari Olli Rehnin kanssa.

Maanantaina 4. maaliskuuta valiokunnalla on tapaaminen Euroopan komission, neuvoston ja parlamentin edustajien kanssa talouspolitiikan eurooppalaiseen ohjausjaksoon liittyen. Valiokunta tapaa myös suomalaisia europarlamentaarikkoja keskustellakseen energia- ja ilmastopolitiikan, sisämarkkinoiden ja liikennesektorin ajankohtaiskysymyksistä. Valiokunnan jäsenet saavat myös EU-suurlähettiläs Jan Storen poliittisen tilannekatsauksen.

Tiistain 5. maaliskuuta valiokunta tapaa Euroopan parlamentin budjettivaliokunnan jäseniä keskustellakseen vuosien 2014–2020 rahoituskehysten tilanteesta. Päivän ohjelmaan kuuluu myös tapaamiset Euroopan komission varapuheenjohtajan, talouskomissaari Olli Rehnin sekä suomalaisten Brysselin kirjeenvaihtajien kanssa sekä tilannekatsaus yhteisen maatalouspolitiikan uudistuksesta.

Valiokunnan matkalle osallistuvat puheenjohtaja Miapetra Kumpula-Natrin (sd.) ja varapuheenjohtaja Antti Kaikkosen (kesk.) lisäksi kansanedustajat Sirkka Liisa Anttila (kesk.), Satu Haapanen (vihr.), Anne Louhelainen (ps.), Riitta Myller (sd.), Tuomo Puumala (kesk.), Kimmo Sasi (kok.), Astrid Thors (r.), Sauli Ahvenjärvi (kd.), Jussi Halla-aho (ps.), Silvia Modig (vas.) sekä Maria Tolppanen (ps.)

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.