Kahden teini-ikäisen moottorikelkkailijan katoaminen aiheutti suuretsinnät Maalahden edustalla lauantai-iltana.

Meripelastuskeskus Turku sai 2.3.2013 kello 22:30 ilmoituksen kahdesta alaikäisestä pojasta, joihin ei saatu yhteyttä puhelimitse. Pojat olivat lähteneet Petolahdelta kohti Trutöreniä. Kyseisellä merialueella on paljon virtauksia ja jäät ovat alueella paikoitellen todella heikot.

Tehtävään hälytettiin Vallgrundin merivartioaseman moottorikelkkapartio, Rajavartiolaitoksen meripelastushelikopteri, Liikkuvan poliisin moottorikelkkapartio sekä useita pelastuslaitoksen maayksiköitä. Etsintöihin osallistui myös alueen vapaaehtoisia siviilihenkilöitä.

Sää tapahtuma-alueella oli erittäin huono lumisateen ja kovan tuulen vuoksi.

Pelastuslaitoksen yksikkö löysi pojat klo 00:30 Kråkgrundista, Petolahden edustalta. Pojat olivat kylmissään ja järkyttyneitä, mutta olosuhteisiin nähden hyvässä fyysisessä kunnossa. Toinen pojista oli saanut haavan käteensä. Ensihoitohenkilöstö tarkasti poikien kunnon.

Pojat olivat eksyneet matkallaan ja vajonneet jäihin Kråkgrundin edustalla. He olivat lopulta päässeet toistensa avustuksella ylös jäistä. Molempien vaatteet olivat kastuneet.

Pojat löysivät läheltä mökin, johon he päättivät mennä lämmittelemään. Toinen pojista joutui rikkomaan mökin oven ikkunan päästäkseen sisään mökkiin ja tästä syystä hän sai haavan käteensä.

Pojat löysivät mökistä kuivia vaatteita, mutta eivät kyenneet ilmoittamaan olinpaikkaansa välittömästi, koska heidän matkapuhelimensa olivat rikkoutuneet kastuttuaan.

Alkoholilla ei ollut osuutta asiassa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.