Jokamiesluokan SM-jääratakilpailu Ähtärin Mekkorannan edustalla päättyi valitettavaan onnettomuuteen sunnuntaina 3.3.2013 kello 16.15 aikoihin.

Kaksi radalla kisaamassa ollutta autoa joutuivat kylkikosketukseen, jolloin toinen autoista suistui radalta nousten lumipenkalle.  Lumipenkan päällä kisatoimitsijana toiminut ratavalvoja jäi penkalle sinkoutuneen auton ruhjomaksi. Virallisessa SM-kisassa oli sääntöjen edellyttämä korkeatasoinen pelastus- ja ensihoitovalmius, mutta elvytysyrityksistä huolimatta kuusissakymmenissä oleva ratavalvoja menehtyi vammoihinsa.

Kisa keskeytettiin onnettomuuden jälkeen.  Paikalla on ollut varsin runsaasti eri ikäistä yleisöä, joka näki onnettomuuden, jonka vuoksi muistutetaan myös kriisiavun mahdollisuudesta sitä tarvitseville. Tältä osin kunkin joka kokee sitä tarvisevansa tulisi olla yhteydessä kotikuntansa terveyskeskukseen.

Onnettomuusajoneuvon osalta suoritetaan tekniset tarkastukset ja poliisi selvittää ensi viikon aikana myös kisajärjestelyn turvallisuustoimet, sekä menehtyneen toimitsijan kuolemansyyn tutkinnan.

By VictoriaMedia

Victoria Media - Kotimaan Uutiset, Pajamäenkatu 14, 48600 Kotka. Email: kotimaanuutiset@victoriamedia.fi