Tuli tuhosi sunnuntaina 3.3.2013 aamuyöllä asuinpinta-alaltaan 168 neliömetrin kokoisen omakotitalon Karijoen Ylikylässä.  Ulkopuolinen ohikukija oli havainnut palon loimotuksen kello 04.50 aikaan ja hälyttänyt palokunnan Luovankyläntie 31:ssä sijaitsevaan palokohteeseen.

Pelastusyksikköjen saavuttua paikalle oli palo jo niin voimakas, että savusukeltajatkaan eivät enää pystyneet menemään sisälle rakennukseen. Palon alkuvaiheessa epäiltiin, että talossa vakituisesti asuva henkilö on saattanut jäädä liekkeihin, koska hänen autonsa oli pysäköitynä pihamaalle.  Omistajaan onnistuttiin kuitenkin saamaan muutaman tunnin kuluttua yhteys, jolloin ilmeni että hän oli jo perjantaina poistunut seuralaisineen toiselle paikkakunnalle. Talon isännän auto oli jäänyt pihaan koska ovat matkassa seuralaisen autolla.  Raivaustyö on saatu siihen vaiheeseen, että voidaan todeta että rakennuksen tiloista ei löytynyt palon uhreja.

Raivaustyöt ja palonsyyn selvittäminen jatkuu teknisenä paikkatutkintana ja kuulusteluina lähipäivät. Alustavien tutkimushavaintojen perusteella poliisilla on syytä epäillä, että palo olisi tahallaan sytytetty.

Korjauskelvottomaksi tuhoutunut rakennus on puurakenteinen, jonka kantaosa on rakennettu 1960-luvun alkupuolella ja jota sen jälkeen on suurennettu lisäosilla mahdollisesti pariinkin otteeseen. Rakennus on ollut sähkölämmitteinen.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.