Kemin LumiLinnan edustalla lauantaina 2.3. järjestettyjen Yukigassen – Lumipallosodan SM-kilpailujen voittoon heitti vauhdikkaalla pelillä Kemin uimaseuran joukkue, joka voitollaan sai myös osallistumisoikeuden reilun kuukauden päästä pidettäviin EM-kisoihin. Toisen sijan nappasi niinikään kemiläinen Pesäpirkkojen joukkue, ja kolmanneksi sijoittui ensikertalaisena kisaan mahtavalla asenteella osallistunut Great Snowballs on Fire – joukkue.
Japanista lähtöisin oleva vauhdikas ja hauska joukkuelaji on saavuttanut suuren suosion eri puolilla maailmaa. Suomessa käydään lajin EM-kilpailut Kemijärvellä heti pääsiäisen jälkeen, 6.-7.4.
Lumipallosodan joukkueet ovat aina sekajoukkueita, eli mukana on sekä naisia että miehiä. Joukkueen peliä ohjaavan kapteenin lisäksi kentällä on 7 pelaajaa, jotka ottelevat 3 x 3 min erän mittaisen ottelun. Lajin erikoisuutena on mm. se, että kukin joukkue tekee itse pelivälineensä – lumipallot – juuri ennen kutakin peliä ryhmätyönä lumipallontekokoneella. Erää kohti saa käyttää korkeintaan 90 palloa / joukkue. Pelin perusideana on osua lumipallolla vastapuolen pelaajaan ja näin polttaa heidät pois pelistä.
Yukigassen on nopeatempoinen ja helposti seurattava laji. Lisätietoja lajista: www. yukigassen.fi.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.