Islamilaisten maiden yhteistyöjärjestön OIC:n (Organization of Islamic Cooperation) pääsihteeri Ekmeleddin Ihsanoglu 

Islamilaisten maiden yhteistyöjärjestön OIC:n (Organization of Islamic Cooperation) pääsihteeri Ekmeleddin Ihsanoglu vierailee Suomessa 5.-6. maaliskuuta ulkoministeri Erkki Tuomiojan kutsusta. Hän tapaa lisäksi tasavallan presidentti Sauli Niinistön ja eduskunnan puhemiehen Eero Heinäluoman.

Islamilaisten maiden yhteistyöjärjestö on 57 valtion muodostama järjestö, jonka päämaja on Jeddassa. Professori Ekmeleddin Ihsanoglu on toiminut järjestön pääsihteerinä vuodesta 2005.

Suomen yhteydet OIC:hen ovat lisääntyneet viime vuosina, ja myös kontaktit pääsihteeri Ihsanogluun ovat olleet tiiviit eri yhteyksissä niin poliittisella kuin virkamiestenkin tasolla. Ihsanoglu vieraili Suomessa edellisen kerran vuonna 2008.

OIC pyrkii entistä tiiviimpään dialogiin ja yhteistyöhön muiden kansainvälisten ja alueellisten järjestöjen kanssa. OIC on avannut toimiston Brysselissä tiivistääkseen yhteydenpitoaan EU:n ja Naton kanssa. Viime huippukokouksessaan Kairossa 7. helmikuuta OIC:n valtion- ja hallitusten päämiehet ottivat kantaa useimpiin islamilaista maailmaa koskeviin kriiseihin sekä toivat esille halunsa lisätä yhteistyötä islamilaista maailmaa kiinnostavissa kysymyksissä muun muassa kansainvälisissä järjestöissä.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.