Eduskunnan ulkoasiainvaliokunta vierailee Moskovassa 5.–6.3.2013. Tapaamisissa venäläisten poliitikkojen, virkamiesten ja asiantuntijoiden kanssa keskustellaan Venäjän ulko- ja turvallisuuspolitiikasta sekä Venäjän ja Suomen suhteista. Vierailu liittyy valiokunnassa meneillään olevaan Suomen turvallisuus- ja puolustuspoliittisen selonteon käsittelyyn.

Duumassa valiokunta keskustelee ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtajan Vjatsheslav Nikonovin ja liittoneuvostossa ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan Mihail Margelovin kanssa. Keskustelussa nousevat esiin muun muassa Venäjän ulko- ja turvallisuuspolitiikan keskeiset tavoitteet sekä Venäjän suhtautuminen  Lähi-idän, Afganistanin ja Pohjois-Afrikan ajankohtaisiin tapahtumiin. Venäjän turvallisuus- ja puolustuspolitiikasta keskustellaan tutkijoiden kanssa pyöreänpöydän seminaarissa.

Valiokunta tapaa oppositiossa olevan Demokraattinen valinta -puolueen johtajan Vladimir Milovin sekä Venäjän ulkoministeriön Eurooppa-osaston korkeita virkamiehiä.

Matkalle osallistuvat valiokunnan puheenjohtaja Timo Soini (ps.), varapuheenjohtaja Pertti Salolainen (kok.) sekä valiokunnan jäsenistä kansanedustajat Johannes Koskinen (sd.), Pekka Haavisto (vihr.), Annika Lapintie (vas.), Christina Gestrin (r.), Aila Paloniemi (kesk.) ja Tom Packalén (ps.).

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.