Katainen markkinoi Suomea sijoutuskohteena Qatarin pääministeri al-Thanille Dohassa

Pääministeri Jyrki Katainen ja eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb ovat tavanneet sunnuntaina ja maanantaina Qatarin poliittista ja liike-elämän johtoa Dohassa. Ministerien vierailuun ja Team Finland -matkalle osallistuu myös Finpron kokoama lähes 50 suomalaisyrityksestä koostuva yritysvaltuuskunta. Edustettuna on muun muassa rakennus-, energia-, ICT-, terveydenhuolto- ja opetussektorin yrityksiä.

“Qatar ja koko Persianlahden alue on suomalaisille yrityksille valtava mahdollisuus mutta myös kova haaste. Qatar on erittäin vauras maa ja he vaativat ulkomaalaisilta tuotteilta ja teknisiltä ratkaisuilta huippulaatua. Maan johto on tuonut keskusteluissamme julki erityisen kiinnostuksensa suomalaisiin koulutusratkaisuihin, energiansäästötietouteen sekä terveydenhuollon teknologiaan. Dohaan tulleet suomalaisyritykset ovat päässeet esittelemään osaamistaan todella asiantunteville potentiaalisille asiakkaille”, pääministeri Katainen toteaa.

Pääministeri Katainen ja ministeri Stubb tapasivat Qatarissa emiiri Hamad bin Khalifa Al Thanin, pääministeri Abdullah bin Khalifa Al Thanin sekä maan energia-, opetus- ja terveys- ja ulkomaankauppaministerit sekä Qatarin valtion investoinneista ja tietoyhteiskunnan kehittämisestä vastaavia virkamiehiä.

“Qatarin hallitsija eli emiiri kertoi, että Qatarin valtio on erittäin kiinnostunut suomalaisten suuryritysten osakkeiden hankinnasta sijoitusalkkuunsa. Tällä hetkellä heidän salkussaan on muun muassa Outotecin osakkeita”, Katainen kertoo.

Ministeri Stubb painottaa, että Qatarissa investoidaan merkittäviin kehittämishankkeisiin: “Qatar on malliesimerkki maasta, jossa valtiojohto voi avata ovia suomalaisille yrityksille. Näin upean ryhmän kanssa on hienoa viedä suomalaista osaamista ja houkutella investointeja. Suomalaiset firmat Persianlahdelle ja heti!”

Ministerien ja yritysvaltuuskunnan matka jatkuu maanantaina Arabiemiraattien liittoon, jossa ministerien on määrä tavata laajasti maan ylintä poliittista johtoa sekä yritysjohtajia. Kahdenvälisten poliittisten ja kaupallistaloudellisten suhteiden edistämisen lisäksi tapaamisissa Arabiemiraattien liiton valtionjohdon kanssa on tarkoitus keskustella alueellisista poliittisista kysymyksistä ja muun muassa Syyrian tilanteesta.

Matkalle osallistuvat yritykset: Aino Health Management Oy, Arc-Pro Solutions Oy, BaseN Corporation, Capricode Oy, Codenomicon Oy, Commit; Oy, Comptel Corporation, Crown Cro Oy, Ductor Corporation, EduCluster Finland Oy, Eedu Oy, Eigenor Oy, Eltel Networks Corporation, Enersense, International Oy, Environics Oy, Gasum Oy, Halton Group Ltd, HELBUS / Helsinki School of Business Oy, Hubconsepts Inc., HYKSin Ltd, InnoSchool Finland Ltd Consulting, Keitele Forest Oy, Konecranes Plc, Konecranes Middle East, Lappset Group Oy, Maineconsulting Oy, Mantsinen Group Ltd Oy, Mirasys, Hospital Neo / Hermes, Nestor Cables Oy, Niras Finland Oy, Nokia Corporation, Nordic Clinic Oy, Oilon Oy, OK Management Oy / NXme FZ-LLC, Patria Oyj, Pölkky Oy, Relaxbirth Ltd., RTV-Yhtymä Oy, Architecture Office Sigge Ltd, Solarwheeler Oy, Star Arcade Oy, StellarQ Ltd., Trapeze Finland Oy, Vahanen International Ltd., Oy Vallila Interior Ab, Vapo Oy ja Wärtsilä Gulf FZE

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.