Olkiluoto 3-Ydinvoimalatyömaata / Kuva: TVO

Viranomaiset ovat tehneet tänään laajan harmaan talouden vastaisen tarkastuksen Olkiluoto 3 -ydinvoimalatyömaalla. Tarkastukseen ovat osallistuneet Etelä-Suomen ja Lounais-Suomen aluehallintoviranomaiset sekä verottaja, joita ovat tukeneet  Keskusrikospoliisi ja Satakunnan poliisilaitos. Myös Tulli, Rajavartiolaitos sekä ulosottoviranomaiset Länsi-Suomen erikoisperintäyksiköstä ovat tehneet tarkastuksia. Poliisjohtoiseen yhteisoperaatioon osallistui yhteensä noin 60 virkamiestä. Yllätystarkastus sujui suunnitellusti ja hyvässä yhteistyössä TVO:n kanssa.

Aluehallintoviranomaiset ja verottaja tarkastivat aamun aikana noin kahden tuhannen työntekijän tiedot omia selvityksiään varten. Tietojen seulonta on aloitettu, mutta tulokset selviävät vasta myöhemmin. Tällöin selviää käynnistetäänkö nyt kerättyjen tietojen pohjalta poliisin esitutkinta.

Poliisi ja Rajavartiolaitos ovat valvoneet työntekijöiden maassaoloedellytyksiä sekä työnteko-oikeuksia ja puhuttaneet satoja työntekijöitä. Muutamien henkilöiden osalta selvitykset jatkuvat.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.