Parlamenttienvälisen liiton IPU:n pohjoismainen ryhmä kokoontuu Tukholmassa 6.–7.3.2013. Kokouksen aiheena on valmistautuminen IPU:n kevään yleiskokoukseen, joka pidetään Ecuadorissa maaliskuun lopussa.

Tukholman kokoukseen osallistuu eduskunnasta Suomen IPU-ryhmän puheenjohtaja Maria Lohela (ps.).

Parlamenttienvälisen liiton yleiskokouksiin osallistuvat pohjoismaiset parlamentaarikot ovat tavanneet 1920-luvulta lähtien koordinoidakseen kantojaan ennen vuoden yleiskokouksia. Parlamenttienvälisen liiton pohjoismaisia kokouksia voidaan pitää pohjoismaisen parlamentaarisen yhteistyön alkusysäyksenä.

Vuonna 1889 perustettu IPU (Inter-Parliamentary Union) on maailman vanhin ja laajapohjaisin parlamenttien välinen yhteistyöjärjestö. Järjestön jäseninä on 162 parlamenttia.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.