Poliisi on selvittänyt varhain sunnuntai-aamuna 3.3.2013 Karijoen Ylikylässä Luovankyläntien varressa sijainneen kookkaan omakotitalon palonsyyn ja sen tuleen sytyttäneen henkilön henkilöllisyyden.

Ulkopuolinen ohikulkija havaitsi kyseisen talon olevan ilmiliekeissä 04:45 aikaan ajaessaan kohteen ohitse. Hän teki asiasta hälytyksen.  Palokunnan saavuttua paikalle palo oli jo niin voimakas, että savusukeltajat eivät pystyneet menemään sisälle rakennukseen.

Jo varsin varhaisessa vaiheessa teknisessä tutkinnassa ilmeni seikkoja, joiden perusteella oli todennäköisiä syitä epäillä että rakennus on sytytetty tahallaan tuleen.

Poliisilla on ollut pidätettynä henkilö, joka on kuulusteluissa myöntänyt sytyttäneensä talon palamaan.

Sytyttämisen yhteydessä on käytetty palavia nesteitä, jotka osaltaan selittävät palon nopeata etenemistä.  Talon omistaja, joka myös asuu rakennuksessa oli palon aikana toisella paikkakunnalla, eikä häntä epäillä rikoksesta.

Vahinkojen määräksi arvioidaan lähes 150.000 euroa.  Esitutkinta saataneen valmiiksi kevään aikana, jonka jälkeen asia siirtyy syyteharkintaan ja käsiteltäneen vielä tämän kevään tai alkukesän aikana käräjäoikeudessa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.