Eurojackpotin päävoitto kasvaa nyt entistä nopeammin. Pottien kasvuvauhtia lisää jatkossa se, että pelin monikansallinen voittorahasto on täyttynyt.

Eurojackpotin osallistujamaat ovat kerryttäneet pelin alusta lähtien monikansallista voittorahastoa. Sinne on ohjattu määräosuus kunkin kierroksen myynnistä. Voittorahastolla taataan, että täysosumille voidaan jakaa aina vähintään 10 miljoonaa euroa. Kun rahaston kokonaissumma ylittää 20 miljoonaa euroa, ylimenevä osuus siirretään seuraavan kierroksen täysosumille maksettavaan pottiin.

– Tähän saakka potti on kasvanut 1-2 miljoonalla eurolla, kun täysosumia ei ole löytynyt. Nyt potin kasvu on 3-5 miljoonaa euroa viikossa, jatkossa mahdollisesti jopa enemmän. Jos nyt perjantaina ei löydy täysosumia, potti noussee 21 miljoonasta eurosta noin 25 miljoonaan euroon, arvioi tuotepäällikkö Ville Venojärvi Veikkauksesta.

Eurojackpot käynnistyi maalikuussa 2012. Peliä pelataan Suomen lisäksi Saksassa, Hollannissa, Italiassa, Espanjassa, Tanskassa, Virossa ja Sloveniassa. Tammikuun 2013 lopusta alkaen peliä on voinut pelata lisäksi Norjassa, Ruotsissa, Islannissa, Latviassa, Liettuassa ja Kroatiassa. Eurojackpotin päävoitto-osuus on 10-90 miljoonaa euroa.

Pelin alkuperäisissä säännöissä oli pykälä, joka edellytti päävoitto-osuuden jakamista ylimmälle toteutuvalla voittoluokalle, jos täysosumaa ei ole löytynyt 12 kierrokseen. Tuo sääntö ei enää ole voimassa, joten potti voi kasvaa jopa 90 miljoonaan euroon saakka.

Tähän mennessä suurin voitto on 29,5 miljoonaa euroa, jonka kuittasi itselleen suomalaispelaaja kierroksella 4/2013. Seinäjokelaisen nettipelaajan voitto on Eurojackpotin tähän asti suurin. Täysosumia on Suomen lisäksi päästy juhlimaan Saksassa ja Tanskassa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.