Tuberkuloosille altistuneet luokat ja oppilaat ovat tiedossa. Oppilaiden vanhemmille ja huoltajille on lähetetty asiasta tiedote. Asiasta on lähetty tiedote myös koulun muiden oppilaiden vanhemmille ja huoltajille sekä koulun henkilökunnalle.

”Koko koulu ei ole altistunut tartunnalle. Altistuneita on noin 140 ja he ovat saaneet asiasta tiedon. Tilanne on hallinnassa. Kaikki tartunnalle altistuneet oppilaat ja henkilökunta testataan”, toteaa Helsingin kaupungin epidemiologi Hannele Kotilainen.

Mikä on tuberkuloosi?

Lasten keuhkotuberkuloosi on Suomessa harvinainen sairaus. Suomessa todetaan vuosittain noin 300 uutta tuberkuloositapausta, ja näistä suurin osa yli 60-vuotiailla. Tapauksista alle kymmenen todetaan lapsilla ja nuorilla. Tuberkuloosi on tarttuva sairaus, joka paranee hyvin lääkityksellä.

Lisää aiheesta:

Sosiaali- ja terveysvirasto

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.