Helsinki-Vantaan lentokentän ilmakuva

Rajavartiolaitos on suorittanut esitutkinnan rikoskokonaisuudessa, jossa Kaakkois-Aasiassa toimiva rikollisryhmä on yrittänyt kuljettaa syyrialaisnaisen Malesiasta Macaon, Hongkongin ja Helsingin kautta Ruotsiin käyttämällä toisen henkilön asiakirjoja. Tarkoituksena oli hakea Ruotsista turvapaikkaa.

26.11.2012 Helsinki-Vantaan lentoasemalla rajatarkastuksessa tavattiin kanadalainen mies, joka yritti tuoda syyrialaisnaisen laittomasti Schengen-alueelle Hongkongista käyttämällä toiselle kuuluvaa Ruotsin passia. Kaksikko paljastui, koska nainen ei osannut puhua ruotsia rajatarkastajan puhuttaessa häntä. Nainen haki myöhemmin kuulustelun yhteydessä turvapaikkaa Suomesta.

Asiaa selviteltäessä paljastui, että kummankin henkilön lennot oli maksettu varastetuilla luottokorteilla. Kummallakin henkilöllä oli kiinni otettaessa hallussaan väärennettyjä luottokortteja. Naista Ruotsiin saattamassa ollut kanadalaismies vangittiin myöhemmin Vantaan käräjäoikeudessa epäiltynä maksuvälinepetoksesta ja laittoman maahantulon järjestämisestä.

Tapauksen esitutkinnassa kanadalaismiehen hallusta takavarikoiduilta tietokoneelta, ulkoiselta kovalevyltä ja puhelimista on löytynyt yli 15 000 luottokortin luvattomaan käyttöön tarvittavat tiedot, sekä viitteitä laajamittaisesta kansainvälisestä maksuvälinepetosvyyhdestä. Esitutkinnassa on selvinnyt yksin Euroopassa yli 70 000 euron vahinko korttien haltijoille, rahoituslaitoksille ja eri yrityksille.

Suomalaisten luottokorttien tietoja kanadalaismiehen hallusta on toistaiseksi löytynyt kolme kappaletta, joiden haltijoihin ja pankkeihin on esitutkinnassa saatu yhteys.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.