Pääministeri Jyrki Katainen ja eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb ovat vahvistaneet Arabiemiraattien liittoon suuntautuvan Team Finland -matkansa aikana Suomen mainetta korkeatasoisen ja tasa-arvoisen koulutuksen keskuksena. Vierailuun osallistuu myös Finpron kokoama lähes 50 suomalaisyrityksestä koostuva yritysvaltuuskunta, jossa opetussektorin yrityksillä on vahva edustus.

“Minä ja ministeri Stubb olemme tavanneet ohjelmiemme puitteissa Arabiemiraateissa pääministerin, kymmenkunta ministeriä sekä useita yritysjohtajia ja maan investoinneista vastaavia virkamiehiä. He kaikki tunsivat suomalaisen koulutusjärjestelmän maineen. Viesti on selvä: suomalaisilla on tilaus ja mahdollisuus toimia juuri nyt. Koulutukseen liittyvät yhteisprojektit ovat tällä vauraalla ja äärimmäisen kilpailulla alueella ainutlaatuinen haaste Suomelle. Onnistuessaan ne auttavat myös muiden suomalaisten innovatiivisten alojen jalkautumista Persianlahden markkinoille”, pääministeri Katainen toteaa.

Pääministeri Katainen tutustui vierailunsa yhteydessä myös suomalais-emiraattilaiseen tyttöjen alakouluun Al Ainin kaupungissa. Suomen tähän saakka menestyksekkäintä koulutusvientiprojektia hoitaa EduCluster Finland, jonka vastuulla on kaksi koulua Arabiemiraateissa. Molempien koulujen rehtorit ovat suomalaisia ja kaksi vuotta sitten käynnistyneessä kouluprojektissa työskentelee paikan päällä lähes 50 suomalaisopettajaa.

“Oli etuoikeus nähdä käytännössä, kuinka suomalaisten opettajien ammattitaito, kouluosaamisen vienti ja uusien konseptien rohkea innovointi hyödyttävät yhteistyön kaikkia osapuolia. Vierailuni Al Raqyahin koulussa vahvisti entisestään lujaa uskoani suomalaiseen osaamiseen ja innovointikykyyn”, pääministeri totesi.

Katainen ja Stubb ovat tavanneet ohjelmiensa puitteissa Arabiemiraattien liitossa pääministerin ja Dubain hallitsijan Mohammed bin Rashid Al Maktoumin, Arabiemiraattien ulko-, talous-, ulkomaankauppa-, ympäristö-, energia- ja korkeakouluministerit sekä useita merkittäviä energia- ja telekommunikaatioalan yritysjohtajia. Kahdenvälisten poliittisten ja kaupallistaloudellisten suhteiden edistämisen lisäksi tapaamisissa Arabiemiraattien liiton valtionjohdon kanssa on keskusteltu myös alueellisista poliittisista kysymyksistä.

“Olen todella iloinen siitä, että olemme saaneet avattua ovia suomalaisille firmoille”, ministeri Stubb toteaa. “Eilen kysyimme mukana olevilta yrityksiltä ensimmäisiä arvioita matkan tuloksista. Tusina kertoi tehneensä kaupat, ja muut uskoivat, että matkasta seuraa konkreettisia tuloksia vuoden sisään. Ministerille tämä on valtavan palkitsevaa”, Stubb kertoo.

Matkalle osallistuvat yritykset: Aino Health Management Oy, Arc-Pro Solutions Oy, BaseN Corporation, Capricode Oy, Codenomicon Oy, Commit; Oy, Comptel Corporation, Crown Cro Oy, Ductor Corporation, EduCluster Finland Oy, Eedu Oy, Eigenor Oy, Eltel Networks Corporation, Enersense, International Oy, Environics Oy, Gasum Oy, Halton Group Ltd, HELBUS / Helsinki School of Business Oy, Hubconsepts Inc., HYKSin Ltd, InnoSchool Finland Ltd Consulting, Keitele Forest Oy, Konecranes Plc, Konecranes Middle East, Lappset Group Oy, Maineconsulting Oy, Mantsinen Group Ltd Oy, Mirasys, Hospital Neo / Hermes, Nestor Cables Oy, Niras Finland Oy, Nokia Corporation, Nordic Clinic Oy, Oilon Oy, OK Management Oy / NXme FZ-LLC, Patria Oyj, Pölkky Oy, Relaxbirth Ltd., RTV-Yhtymä Oy, Architecture Office Sigge Ltd, Solarwheeler Oy, Star Arcade Oy, StellarQ Ltd., Trapeze Finland Oy, Vahanen International Ltd., Oy Vallila Interior Ab, Vapo Oy ja Wärtsilä Gulf FZE

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.