EU:n ulkoasiainneuvosto kokoontuu 11. maaliskuuta Brysselissä. Kokouksen asialistalla ovat Venäjä, Japani, Irak ja EU:n eteläinen naapurusto. Neuvoston lounaalla keskusteluaiheena on Syyria. Suomesta kokoukseen osallistuu ulkoministeri Erkki Tuomioja.

Venäjän osalta ulkoasiainneuvosto keskustelee keskeisistä tavoitteista EU:n ja Venäjän välisessä suhteessa, mukaan lukien keskeiset ulkopoliittiset kysymykset.

Keskustelussa Japanista on esillä maaliskuun lopussa pidettävän EU-Japani-huippukokouksen valmistelu sekä globaali talous ja turvallisuus.

Ulkoasiainneuvoston keskustelu Irakista painottuu ajankohtaisen tilanteen lisäksi Syyrian tilanteen vaikutuksista Irakiin sekä EU:n ja Irakin välisiin suhteisiin.

EU:n eteläisen naapuruston osalta ulkoasiainneuvoston keskustelujen pääaiheena ovat Egyptin, Tunisian ja Libyan ajankohtaiset tilanteet sekä Libyan osalta myös EU:n rajaturvallisuusoperaation valmistelut.

Ulkoasiainneuvoston lounaalla keskustelunaiheena on Syyria. Neuvoston lounasvieraana on YK:n ja Arabiliiton Syyria-erityislähettiläs Lakhdar Brahimi. Keskustelu painottuu Syyrian ajankohtaiseen tilanteeseen.

Ulkoministeri Tuomioja toimii ulkoasiainneuvoston jälkeen puhujana European Policy Centren (EPC:n) ja Ulkopoliittisen Instituutin (UPI:n) järjestämässä keskustelutilaisuudessa Euroopan ulkosuhdehallinnon ja diplomatian tulevaisuudesta.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.