Helsingin kaupunki järjestää tänä vuonna alueellisen osallistumisen kokeilun, johon on valittu kymmenen pilottikohdetta. Niiden avulla etsitään uusia toimintamalleja kaupunkilaisten osallistumisen ja alueellisen vaikuttamisen lisäämiseksi.

Demokratiapilottien tapaaminen järjestetään torstaina 14.3. klo 16.30 – 19.00 Vanhan Raatihuoneen Empiresalissa (sisäänkäynti Aleksanterinkatu 20). Ohjelmassa on kaupunginjohtaja Jussi Pajusen puheenvuoro, demokratiapilottien esittäytyminen, projektipäällikkö Janne Typin ajankohtaiskatsaus ja keskustelua.

Helsingin kaupunginhallitus valitsi kymmenen pilottikohdetta viime syksynä avoimen haun jälkeen. Hakemuksen jätti yhteensä 39 helsinkiläistä yhdistystä tai yhteisöä. Kohteet ovat kaupunkilaisten osallistumis- ja vaikuttamishankkeita, ja kaupunki tukee eri tavoin niiden toteuttamista. 

Valitut pilottikohteet ovat:

1. Arabianranta, Toukola ja Vanhankaupunki demokraattisen päätöksenteon kasvualustana.

2. Asukkaat aktiivisina – Itä-Pasila iskussa.

3. Mainio Malminkartano.

4. Maunulan demokratiahanke.

5. Vetoa ja voimaa Mellunkylään.

6. Lähidemokratiaa Vuosaareen.

7. Kaupunkilaisten raati – kaupunkilaisten ääni päätöksenteon tueksi.

8. Helsingin pyöräilevät kaupunginosat.

9. Nuorten Ruuti-vaikuttamisjärjestelmän ydinryhmän hanke osallistuvasta budjetoinnista kohteena nuorisoasiainkeskuksen alueellinen nuorisotyön yksikkö.

10. Me asumme täällä! – Lähidemokratiatyökalu testissä Tapaninvainiossa.

Pilottihakemukset ovat nähtävillä verkkosivuilla osoitteessa http://demokratia.hel.fi/demokratiapilotti . Niissä käsitellään muun muassa asuinalueiden suunnittelua, asukastiloja, osallistuvaa budjetointia, asukaspaneelien käyttöä ja osallistumiskeinojen kehittämistä. Lähiaikoina piloteille avataan yhteiset verkkosivut, joilla julkaistaan yksityiskohtaista tietoa hankkeista.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.