Palkansaajajärjestö Pardian puheenjohtaja Antti Palola

– Vaikka naiset ja miehet osallistuvat Suomessa tasapuolisesti työelämään, naiset tekevät yhä edelleen suurimman osan kotitöistä. Tällöin nainen tekee töitä kahdessa vuorossa: ensin töissä ja sitten kotona, Palkansaajajärjestö Pardian puheenjohtaja Antti Palola sanoo.

Tasa-arvo vaatii tekoja kotona ja työpaikalla. Pardia muistuttaa, että kotityöt kuuluvat molemmille ja rohkaisee perheitä jakamaan kotitöitä ennakkoluulottomasti.

– Kannustamme myös pienten lasten vanhempia jakamaan hoitovastuun tasapuolisesti. Näin työ- ja perhe-elämä muuttuisi nykyistä tasa-arvoisempaan suuntaan.

Vuoden 2013 alusta lähtien isyysvapaa pidentyi yhdeksään viikkoon. Jos vanhemmat yhdistävät perhevapaansa, lapsi on tämän jälkeen noin yksivuotias.

Pardia näkyy perjantaina 8. päivänä maaliskuuta Kuopion kauppatorilla puheenjohtaja Antti Palolan johdolla. Palola ja alueen pardialaiset aktiivit sekä järjestön toimihenkilöt jakavat naistenpäivän kunniaksi tietoa työ- ja perhe-elämän tasa-arvosta.

– Tule keskustelemaan kanssamme työstä, perheestä ja tasa-arvosta. Saat meiltä mukaasi naistenpäivän lahjan, joka sopii kaikkien perheenjäsenten käteen.

Sinivalkoisiin liiveihin pukeutuneet pardialaiset ovat Kuopion kauppatorilla kello 11.00–13.00 ja klo 14.00–15.00 välisinä aikoina. Myös monet Pardian jäsenjärjestöt järjestävät omia naistenpäivän tilaisuuksia työpaikoilla.

– Sukupuolten tasa-arvon edistäminen työelämässä on kuulunut jo pitkään Pardian keskeisiin tavoitteisiin edunvalvontatyössä ja vaikuttamisessa.

Pardian mielestä tasa-arvon edistäminen on yhteinen asia, ja Pardia on kampanjoinut jo useita kertoja asian edistämiseksi.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.