Eduskunnan puhemiehen Eero Heinäluoman johtama kolmihenkinen valtuuskunta vierailee Liettuassa 10.–11.2013. Puhemiesvaltuuskunta tapaa Liettuan parlamentin ja valtion johtoa sekä osallistuu Liettuan parlamentin juhlaistuntoon, joka pidetään maan itsenäisyyden palauttamisen kunniaksi.

Matkalle osallistuvat Heinäluoman lisäksi eduskunnan ensimmäinen varapuhemies Pekka Ravi ja kansanedustaja Simo Rundgren (kesk.).

Maanantaina 11. maaliskuuta puhemiesvaltuuskunta tapaa Liettuan parlamentin puhemiehen Vydas Gedvilasin sekä varapuhemiehet, parlamentin Eurooppa-valiokunnan puheenjohtajan Gediminas Kirkilasin ja ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan Benediktas Juodkan. Valtuuskunta seuraa myös Liettuan parlamentin juhlaistuntoa ja osallistuu Baltian maiden lippujen nostoon Itsenäisyyden aukiolla. Liettua sai itsenäisyytensä takaisin 11.3.1990.

Ohjelmana kuuluvat myös tapaamiset Liettuan presidentin Dalia Grybauskait?n ja pääministerin Aligirdas Butkeviciuksen kanssa sekä vierailu Kansanmurhan uhrien museossa.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.