Liikkuvan poliisin ja rajavartiolaitoksen kelkkapartio suoritti Ivalon kirkonkylässä maastoliikenteenvalvontaa perjantai-iltana, kun partio päätti pysäytti tarkastamista varten moottorikelkkailijan. Kelkkailija päätti jättää noudattamatta poliisimiehen antamaa pysähtymismerkkiä ja lähti ajamaan karkuun kovaa vauhtia urheilukelkalla.

Partio lähti seuraamaan kelkkailijaa. Kelkkailija ajoi mm. useiden kilometrien matkan tietä pitkin Ivalon kirkonkylällä käyttäen yli 120 km/h nopeutta, jossa tien nopeusrajoitus on 60 km/h. Perässä työkelkoilla seurannut partio ilmoitteli sijaintiansa tien päällä olleelle Liikkuvan poliisin ja rajavartiolaitoksen autopartiolle. Partio meni odottamaan karkuun ajavaa kelkkailijaa Keväjärvelle, jossa kelkkailija perässä seuranneen partion kera tuli autopartiolle kopiksi.

Kaikenkaikkiaan pakomatka kesti lähes neljäkymmentä kilometriä kelkkaililijan kuitenkaan onnistumatta karistaa perässään kelkoilla liikkunutta partiota. Kelkkailija käytti koko ajan erittäin kovia nopeuksia.

Paikkakuntalaiselle alle 30-vuotiaalle kuljettajalle suoritetussa puhalluskokeessa tulokseksi tuli 1,17 promillea. Rattijuopumuksen lisäksi kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, poliisimiehen antaman pysähtymismerkin noudattamatta jättämisestä, suojakypärän käyttämättä jättämisestä ja maastoajoneuvon käytöstä tiellä annettujen säännösten noudattamatta jättämisestä.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.