Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus vangitsi vuonna 1986 syntyneen liettualaismiehen epäiltynä Alavudella ja Vaasassa tapahtuneisiin asuntomurtoihin.  Asuntomurrot tapahtuivat viikonloppuna 9.2. – 10.2.2013 Alavuden Vesitorninmäellä ja Vaasan Huutoniemellä.  Alavudella murtauduttiin yhteen omakotitaloon ja Vaasassa kahteen omakotitaloon rikkomalla talojen ns. takaoven lasi.  Taloista anastettiin pääasiassa koruja.

Liettualaismies otettiin kiinni Helsingin Länsi-Satamasta 1.3.2013 hänen ollessa tulossa jälleen laivalla Tallinnasta Helsinkiin yhdessä liettualaisen kaverinsa kanssa.  Tämä kiinniottohetkellä mukana ollut liettualaismies oli kuitenkin eri henkilö, jonka kanssa vangittu tuli helmikuussa laivalla Tallinnasta Helsinkiin.

Vangittu liettualainen on kuulusteluissa myöntänyt murtautuneensa omakotitaloihin Alavudella ja Vaasassa.  Ensin oli tehty murrot Vaasassa, jonka jälkeen oli ajettu Alavudelle jossa tehtiin asuntomurto.  Alavuden murron jälkeen ajettiin nopeasti yön tunteina Helsinkiin, jossa poistuttiin aamulla klo 07.30 lähtevällä laivalla Tallinnaan.

Vangitun liettualaisen osalta asia tulee lähiaikoina oikeuskäsittelyyn.  Rikoskumppanin osalta jatkuu viranomaistoimet ja mahdollista on että Liettuan viranomaisille tullaan osoittamaan rikoskumppania koskeva luovutuspyyntö Suomeen.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.