Äidin ja isän kotimaiden välillä pallotellut lapset on palautettava Venäjälle, katsoo Helsingin hovioikeus. Se sovelsi maanantaina ensimmäisen kerran Haagin lapsikaappaussopimusta Suomen ja Venäjän välillä. Sopimus Venäjän kanssa tuli voimaan vuoden alussa.

Venäjällä syntyneiden kaksosten perhe muutti Suomeen huhtikuussa 2011. Reilut puoli vuotta myöhemmin perhe matkusti lomalle Venäjälle, jolloin äiti ja lapset jäivät sille tielleen. 6-vuotiaat lapset tulivat tapaamaan isäänsä Suomeen viime marraskuussa ja jäivät tänne.

Viskaali Mikko Sihvolan mukaan oikeuden päätöksessä ei painanut lasten synnyinpaikka vaan kotimaa, johon he olivat asettuneet asumaan. Kotimaahan ei vaikuta se, muuttivatko he äidin kanssa Venäjälle vastoin isän tahtoa.

STT

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.