Asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru Kuvaaja: Janne Suhonen/valtioneuvoston kanslia

Asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru on matkustanut 10. maaliskuuta vierailulle Saudi-Arabiaan ja Yhdistyneisiin Arabiemiraatteihin. Hän palaa Suomeen 15. maaliskuuta.

Saudi-Arabian vierailulla esillä ovat sekä asunto- että viestintäpolitiikkaa koskevat asiat. Matkan aikana ministeri Kiuru tapaa muun muassa Saudi-Arabian viestintä- ja informaatioteknologiaministeri Mohamed Jamil Bin Ahmed Mullan sekä maan asuntoministeri Shuwaish bin Saud Al-Duwaihin. Lisäksi ministeri Kiuru tapaa Saudi-Arabian parlamentin naisjäseniä.

Yhdistyneiden Arabiemiraatteihin suuntautuvalla osuudella keskustelut keskittyvät viestintäpolitiikkaan. Arabiemiraateissa ministeri Kiuru tapaa muun muassa maan tele- ja tietoliikennealan päättäjiä.

Keskustelun aiheina ovat muun muassa asumisen, rakentamisen ja ICT-toimialojen kehittyminen sekä tulevaisuuden yhteistyönäkymät. Viestinnän puolelta keskusteluissa ovat myös tietoturvakysymykset ja liiketoimintamahdollisuudet sekä tietoyhteiskunnan haasteet ja mahdollisuudet.

By VictoriaMedia

Victoria Media eli Kerttu Vali on Uutisharrastaja, Uutiskissa, Vaikuttaja, Luontoaktivisti, Lukutoukka, Nörtti, Tiedonkerääjä sekä Tutkija.